Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-09-20, 01:42   #36 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Loggia beépítése

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Napjainkban élvezzük loggiáink minden hátrányát!Maximum a kocsonnya érzi jól magát ott!Bezzeg a gázóráink dupla annyit forognak, mint korábban, és vidáman vigyorognak!Még nem találtam meg a beépítés hatósági eljárásának útját, rögös útakra tévedtem, többször elakadtam már 20 év alatt!Tehát a beépítés-télikertesítés helyett, nem az ablakokat cseréltettem ki, hanem az összes régi hőszigeteltnek nevezett üveget 18,5 m2 felületen.Melegperemes,4+16+4mm-es bevonatos, gázzal töltött üveg került a régi helyére egy hónapja.Elmondhatom, hogy érezhető a változás, és a gázfogyasztás is 10-15 %-al kevesebb.-18,-20 C-foknál majd jelentkezem az eredménnyel!
Az ablakok tömítettségével-zárásával- beépítettségével is törődjünk, és a loggia ajtót se hagyjuk ki! Némi szellőzés azért kell is!A MÜ ablakot is utólag megfúratják, megfúrják különböző elméletek okán.
Lakótársam a fát szigetelte 15 cm vastagon, kisebb felületen az előbbiek szerint. Az Ő eredményeiről nem tudok beszámolni sajnos.
Kb. 10 évi megtérülésre számítok, és nyáron is hűvősebb, komfortosabb lakásra.
Az elmúlt hideg tél, és a forró nyár után elmondhatom, hogy az üvegcserét NEM bántam meg!Fűtési adatokat nem tudok produkálni,nincsenek meg egyenlőre az adataim,az elszámoló számla pedig nem áll rendelkezésemre éves viszonylatban az új számlázási rendszer okán!8 hónapról kaptam egyszerre számlát, és azt egyszerre le is kapták a bankszámláról azonnal!
A nyári forróságot még mindig klíma nélkül túléltük, pedig voltak forró napok hosszasan!A lakást hűvösebbnek érezni, amikor haza ér az ember az utcáról, kellemes, és megnyugtató érzés!Még nincs tervbe véve nálunk a klímázás sem!

A loggiákat viszont téliesíteném! Télire felöltöztetném a házat, és nem az utcát fűteném a határoló falaival, és a födémekkel!Lassan mi is elővehetjük a télikabátot!Jön a tél!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel