Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-07-20, 19:44   #6 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Kérdés re: Félkész ház (lejárt engedély) vásárlása

Sok félbemaradt, befejezetlen ingatlannal lehet találkozni! Különböző történetek okán akad meg az építkezés. Vannak egészen nagy megkezdett épületek is, több lakásos, több szintes házak is, vagy csak az alapozása a mélygarázsoknak van meg, már vagy 30-40 éve a belvárosunkban, a centrumban.Nekem is van egy tető alá hozott, volt zártkerti ingatlanon épült házikóm, nem is tudom, hogy minek nevezhetem.Kivett terület lett most legutóbb, és lakóparkos övezet. 1992-ben még nyaraló volt csak építhető, és mások voltak a szabályok is.Hogyan lesz ezen használatbavételi engedély a mai előírások mellett? Kérdésem csupán csak ennyi lenne!
Nyaralóként egyszerűbb lenne a használatbavétel esetleg, maradhat egyáltalán "nyaraló" a lakóparkban?Még B-29+ 5 cm-es hőszigetelés a külső falakon. A tetőtér szigetelése még nem készült el, és a padozatban is van 10-12 cm hely a födémek felett a szigetelésre. A nyílászárok nem műanyagok, és nem3 rétegűek, de még javíthatók a szigetelési értékeik is.Még bővíthető is az épület a korábbi korlátozások után, ha szükséges.
A hatóság tájára sem merek menni, talán a felügyeleten megpróbálok érdeklődni finoman a lehetőségek felől.
Több befejezetlen ház már a pusztulás felé halad, és még nem is laktak benne.Helyre nem hozható károkat lehet látni itt-ott.
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel