Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-06-24, 08:47   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Félkész ház (lejárt engedély) vásárlása

A kérdéskörrel kapcsolatban sok részletről érdemes beszélni.
Amennyiben a hatóság büntetést szab ki, mindig az ingatlan aktuális tulajdonosának kell fizetnie, utána egy polgári peres eljárásban lehet az eredeti "vétkestől" behajtani a pénzt, de esetünkben várhatóan nem lesz büntetés.
Javaslok egy egyeztetést a helyi építésügyi hatósággal (aki az engedélyt kiadta). Tavaly volt hasonló esetem, és akkor a hatóság azt mondta, hogy egyszerűen indítsa el a tulajdonos a használatbavételi eljárást.
Azt mindenképpen vizsgálni kell, hogy a megépült félkész épület a jogerős engedélynek megfelelően épült-e, és fontos, hogy az eladó az elkészült szerkezetekre vonatkozó építési naplót, és felelős műszaki vezetői nyilatkozatot át tudja adni. Borítékolható, hogy ezek a dokumentumok nem lesznek elérhetőek, ebben az esetben a használatba vétel feltétele az építésügyi szakértői vélemény lesz, ami ezeket pótolhatja. Ennek természetesen a költségére is számítani kell, de még nagyobb gond, ha a szakértő valamilyen műszaki problémát tár fel, aminek az elhárítása esetleg sokkal költségesebb lehet.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel