Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-05-22, 17:12   #9 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 2.992
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 729 köszönetet 675 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Alapásás talajvizes területen

Szia!

Kezdem egy jó hírrel: a lemezszigetelés önmagában nem igazán drágítja meg a kivitelezést, az a talajszint felett van, és anélkül sehol nem építünk lakóépületet. Ebben az esetben legfeljebb jobban oda kell figyelni a minőségre.
A talajvíz léte önmagában nem jelenti a ház alól kimosás lehetőségét, azt a veszélyt csak a jelentős talajvíz mozgás jelentené. Ezzel együtt természetesen a talajvíz okozhat jelentős többletköltségeket, de ezek valós nagyságát becsülni csak egy talajvizsgálati jelentés alapján lehetne. Ilyenkor legalább két helyen lefúrnak 6 m mélyre, a rétegekből mintát vesznek, és megvizsgálják. Laza talaj - magas talajvíz párosítás esetén a kivitelezés költségei jelentősen emelkedhetnek, szintén növelheti a költségeket az agresszív talajvíz.
A drénezés akkor jelenthet segítséget, ha a el is tudjuk belőle vezetni a vizet.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához: Tóth és Erdélyi építész iroda
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel