Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-05-22, 15:55   #8 (permalink)
Szatyi
Új tag
 
Csatlakozott: 17-05-22
Összes hozzászólás: 17
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Szatyi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Alapásás talajvizes területen

Sziasztok!

Olyan gondban vagyunk..... telket szeretnének vasarolni. Sok lehetoseg kozul nem lehet valasztani a teruletunkon, s ahol van elado telek, arra mindenki azt mondja: vizes.

Magasan all a talajviz. ( konkret adatot nem tudok...netes botorkalas alapjan 70-80 cm ) A teruletet tobbszor bejárva vizkedvelo novenyeket lattunk. A fu ( gaz.. ) nagyon szep zold, s nagy fak is vannak a telken ( amelyekhez nem nyulnank), s a telek vegetol olyan 30 meterre van egy patak. A telek lejtese kb 1 m a patak fele.

Ez egy teljesen uj epitesu utca, a kozmuveket tavaly fektettek le. Aki a gazvezeteket tervezte, azt mondja hogy lemezszigetelessel kellett megoldani a vezetekezest, mert magasan van a viz...

Az epitesz azt mondja, pince nuku, melygarazs nuku, es csak egyszintes elnyujtott epulet epitheto ra... lemezszigetelessel... drénezéssel a haz korul...

A telket nem vettuk még meg, nem merjuk... nem olcso mulatsag, s belebukni nem szeretnénk.
Igazabol, velemeny, tapasztalat erdekelne, aki ert hozza, volt resze ilyen epitkezesben, hogy mennyire " veszélyes" ilyen talajon epitkezni? Ha tisztessegesen le van szigetelve, es a haz kozelébol elvezetve a viz, mennyire tuti a dolog? érhet e meglepetes mondjuk 5 even belul.. . pl a talajviz kimossa a foldet az epulet alol? Okozhat e gondot a talajviz nyomasa? A patak nem szeles, es még soha nem ontott ki. A vizallasa volt magas , aradasok idejen, de ki nem lepett a medrebol soha.
Aztan az is erdekelne, a lemezszigeteles mennyivel dragitja meg az alapozast egy normal alapozashoz kepest? Mondjuk 100m2 re vetitve kb?
A drenezes mennyire tartos megoldas?

Az egyik szomszednak az alapásáskor lett benne viz( esozesek idejen astak ki.. ), a masiknak tok szaraz volt.

Most hirtelen ennyi jut eszembe
A válaszokat nagyon koszonom!!

Szep napot,
Szatyi
Szatyi nem elérhető   Válaszol idézettel