Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-05-05, 12:14   #24 (permalink)
justmemory
Új tag
 
Csatlakozott: 17-05-05
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
justmemory Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Lefolyórendszerek

Sziasztok!

Felújítás előtt állok; a cél a fürdőszoba rendbe tétele, de ez óhatatlanul magával vonja egyéb vizes munkák elvégzését is, egészen konkrétan a konyháét is, ha már úgyis hozzányúl az ember...

Az elképzelésem az, hogy a vízvezeték szerelést pex-al-pex-es módon oldanám meg, kiváltva a régi fém vezetékelést; 1 kiállás a kádnak, 1 a mosdónak, 1 a mosógépnek; plusz a konyhában 1 kiállás a csapnak. A szennyvíz elvezetés kapcsán az elképzelés az, hogy ezekről a helyekről összegyűjtve a fő ágba a szennyvizet, a fürdőben egy padlóösszefolyóra kötnék rá mindent (jelenleg is így van), és onnan egyenesen menne ki (egy kivezetés van; a WC teljesen külön ágra van kötve, azt most nem bolygatnám). Mindenképpen gumigyűrűs megoldást alkalmaznék; a 90° helyett 2x45° alkalmazásról olvastam; a lejtést itt is írták, hogy olyan 1% körül kellene lennie. Kb. egyenes vonalban lenne minden, mert a konyha és a fürdő gyakorlatilag egy vonalban van. Magánházról van szó; a fürdő alját már kibontottam picit, mert volt dugulás (előttünk kb. 20-25 évig nem nyúlt hozzá senki), és a csövek nem is igazán betonban vannak, hanem valamilyen zúzalékszerűségben (nem kellett vésnem, hogy hozzáférjek a szennyvízcsövekhez).

Végigbogarászva sok leírást, videót, stb. a kérdésem az, hogy milyen olyan apróságok vannak, melyekre érdemes odafigyelni a szerelésnél (pl. teflon vs. kóc; kenjük be a csövet valamivel, hogy jobban csússzon egymásba, stb.), hogy később ne legyen gond? Mivel érdemes a szennyvíz csöveket borítani az aljzatbeton ráöntése előtt, vagy mehet rá közvetlenül a beton, stb.?

Köszönöm előre is a tanácsokat, segítséget!
justmemory nem elérhető   Válaszol idézettel