Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-03-13, 20:55   #48 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Kérdés re: Gázkészülékek felülvizsgálata

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Két hónap szünet után, augusztus végén visszakapcsolták a gázt a felülvizsgálati jegyzőkönyv "megfelelő" minősítésével. Hurrá!
A lakásba belépve, furcsa, poshadt szokatlan levegő ütötte meg az orromat, pedig még szellőztettünk is, javában nyár volt még akkor!
Későbbi ujra belépésemkor már nem tetszett a dolog egyáltalán, és eszembe jutott, a gáz visszaadás ténye, aminél én nem voltam otthon.
Kénytelen voltam elzárni a tűzhely újonnan felszerelt csapját.

Az óra a nyitott folyosón van elhelyezve, ott nem volt semmi gond . Egyedül a tűzhely lett beüzemelve a szerelő által meggyújtva a lángot, hogy a levegőt kiengedje a rendszerből. Munka lap szerint 10 perc alatt felszerelte a gázórát, azt leellenőrizte szivárgást nem észlelt, a többit pedig megfelelőnek vélte a jegyzőkönyv alapján!
Másnap a mérőórán leolvastam a szivárgás nagyságát a következő módon:
Leolvastam a mérő állását elzárt csap mellett a konyhában a tűzhelynél, majd kinyitottam, és 30 perc után ismét leolvastam az órát, és elzártam a csapot ismét!A szivárgott gáz 0,005 köbméter lett a mérő óra szerint!

Csak ennyit a gázbiztonsági felülvizsgálatról, a megfelelő jegyző könyvről, és a korábban leirt költségekről! Az új gégecsöves bekötő cső hollander tömítése, és a könyök nélküli idétlen bekötés, a sorjás, éles menet kezdet a tömítést nem biztosította!Ez előre látható is volt, már a előző nyomáspróba alkalmával is gond volt vele! Szerencse, hogy láttam a nyomás probát, és jó a szimatom is, és kicsit szakmai is nekem ez a kérdés.
Lényeg, hogy le van papírozva a gázbiztonságom, de ilyen módón???
A vállalkozás kijavította a hibát, én adtam hozzá egy réz könyököt a leszerelt korábbi helyett.Még jó, hogy nem a szolgáltatót hívtam, mert újra elzárták volna az összes órát, azaz a főcsapot.
A fentiek után, most derült ki, hogy a felszerelt "lengő FI-30mA-os áramvédő relé" áramszünet alkalmával lekapcsolt, és áramtalanítja a kazánt!
Ez nagyszerű dolog, mert hideg napokon egy üres-lakatlan lakás fűtése, vízhálózata szét is fagyhat akár, főleg magánházaknál még nagyobb az esély rá !Erre nem gondoltak a szakértő urak???
Nem tudtam, miért fázok a lakásban bekapcsolt fűtés mellett!Már a szobatermosztátra gondoltam, talán meghibásodott volna? 18 fok alá süllyedt a hőmérő, hiába vittem feljebb a hőfokot, nem indult el a kazán! Ekkor jutott eszembe a felszerelt áramvédős csatlakozás, amit ebben az esetben újra kell bekapcsolni nyomógombbal. Tudomásom szerint NEM minden FI -relé old le áramkimaradás esetén !Jól tudom ezt?
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel