Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-01-22, 09:44   #9 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Kérdés re: Garázs szellőzés

Idézet:
geza84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok! Van egy garázsunk, amin nincs ablak. Egy Hörmann garázskapu van, ami elég jól zár, semmi szellőzés nincs. A falakon belül néha látszik is a víz, érezhetőén párás bent a levegő.

Mi lenne a legjobb megoldás a szellőzésre?

Gondoltam már kis ablakra, vagy esetleg pl. Egy 200-as lyukra, egy csőventilátorral. Melyik lenne a jobb? Kellene e esetleg érdemes lenne a garázs mindkét végébe nyílás készíteni a kereszthuzat miatt?


Még Luxemburgban is követnek el hibákat építkezéseknél! A garázs szellőztetésére ott sem gondoltak igazán 40 évvel ezelőtt! Sőt a kb.140 négyzetméteres ingatlan, 2 szint összesen, szellőztetése az emeleti fürdőszoba ventilátorral van megoldva a falon át a szabadba. A külön álló WC, kézmosónak már csak ablaka van, azt lehet nyitogatni. A konyhában van egy hatalmas elszívókészülék ugyan, vagy a nyitható ablakok!
Alaposabban körülnézve, mégis lehetett találni nyílást, ami még világított is kicsikét! Mégpedig a motoros, zsalus rendszerű garázsajtó keret , és a beton koszorú közötti rés világított felette, szinte teljes kapu szélességben!
Először én is arra gondoltam, hogy majd lezárom ezt a nyílást!Majd a 60-70 %-s páratartalmakat mérve a házban, letettem erről a gondolatomról gyorsan. Az első szinten üzemelő olajkazán levegő ellátása sem tisztázódott még részemre, valószínű nem kívülről kapja a levegőt közvetlenül! A 3 m3-es olajtartály ellenben kívülről tölthető fel tartálykocsiból az utcáról.A derékszöget ellenben ismerik, ott az 90 -Fok, és a vízi is víziben áll, a függő pedig függőleges!
Kb. 10 éve lett hőszigetelés, ablakcsere végezve a házon. lakva ellenben folyamatosan nem lehetett igazán.

Mennyi is lenne az ideális páratartalom a lakásban, garázsban?Levegő hőcserélő, vagy párátalanító lenne az igazi megoldás?
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel