Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-01-04, 08:07   #12 (permalink)
Ügyi
Új tag
 
Csatlakozott: 13-01-03
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Ügyi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: kell e engedely

Idézet:
Hegedűs Lajos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Heló, Van egy kis nyaralóm, amit fel szeretnék újítani, és azzal kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

Először is: a felújítás során szeretnénk befalazni/nyitni egy ajtót, nyitni/befalazni ablakokat, belső falakat felhúzni, átalakítani a tetőt, és a ház egy részében megmagasítani a falakat.
A ház földszintes, nincs emelet.

Emellett van egy kis rozoga szerszámosbódé téglából építve a ház falánál, ami nem biztos hogy beletartozik a ház 25 m2-be, azt szeretnénk lebontani és felújítani, meg megtudni hogy egyáltalán az a bódé szabályos-e jelenleg.

Amelyik munka ezek közül engedélyköteles, azt akkor hivatalos szakemberrel kell majd kiviteleztetni is?
Tisztelt Hegedűs Lajos, az engedély nélkül végezhető építési tevékenységekről itt tájékozódhat: Nemzeti Jogszabálytár 1. melléklet.
Nem tudom, hol építkezik, én azt javasolom, hogy forduljon bizalommal a területileg illetékes építésügyi hatósághoz https://www.e-epites.hu/hatosagkeres...ok-lekerdezese . A földhivatali térképmásolatot érdemes kiváltani (akár elektronikusan is le lehet kérdezni), ezt vigye magával a tájékoztatáshoz.
"Az építőipari kivitelezési tevékenység építési szakmunkáit vagy annak egyes munkafázisait saját részre vagy a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény szerinti hozzátartozó részére a vállalkozó kivitelezői tevékenység végzésére nem jogosult személy is végezheti, szakirányú szakképesítés nélkül, a szakmai szabályok betartása mellett
a) építési engedélyhez vagy az Étv. 33/A. §-a szerinti egyszerű bejelentéshez nem kötött esetben,
b) építési engedélyhez vagy az Étv. 33/A. §-a szerinti egyszerű bejelentéshez kötött esetben a vállalkozó kivitelező jóváhagyásával, felügyeletével."

Utoljára módosítva: Ügyi által : 2017-01-04 08:20
Ügyi nem elérhető   Válaszol idézettel