Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-11-22, 18:43   #21 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Nem vicces re: Biztonsági zárak, te mit választanál?

Kizártam magamat a saját lakásomból!
Azaz amikor bezártam magam után a bejárati ajtót,örökre bezáródott!Ez csak akkor derült ki, amikor hazaérkeztem, és nyitni akartam.A kulcs talán NEM is ment be teljesen a helyére,de fordítani aztán sehová nem lehetett a rézbetétes, 9 kulcsos zárat.Még két helyen van ugyan ez a zárbetét, azoknak nincs semmi baja, nyithatók-zárhatók ma is.
Kénytelen voltam Mestert hívni, aki csak a zár törés módszerével tudta megoldani a problémát, kisebb próbálkozások után.Láttam végre egy igazi zártörést aránylag kíméletes módon!Most már én is megtudnám oldani a problémát, ha a szerszámaim úgy egyben lennének erre a feladatra is. Tulajdonképpen a zárbetét közepe egy legyöngített ,szegecselt kuplung részt tartalmaz, és a szegecselés elkopott, és szétesett. ezért nem lehetett elfordítani a kulcsot. Betörőnek nem lett volna akadály ez a zár sem! Minden zárat ki lehet nyitni valahogy!
Némi előjelei azért voltak a dolognak, mert elég nehezen záródott, és nyílt a zár, főleg ha kettőre akarta zárni az ember.Hidegben a tömítő gumi keménnyé vált, és a zárnyelv emiatt szorulhatott is!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel