Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-07-19, 00:54   #4 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Mérges vagyok re: Főzőlap sarokba - mennyire hajlékony a bekötőcső?

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Tűzhelynél is érdekes kérdés a flexibilis bekötő cső elhelyezése!Most cserélték le a régi bekötését a tűzhelynek a csappal együtt, és távolabb került a tűzhely az eddigi helyéről, a faltól a bekötö cső miatt! A falra merőlegesen pici ívben gyömöszölték a csövet a csempéig. Mindez a biztonsági felülvizsgálatra előkészítve ilyen formában.Szerintem rosszabb megodás, és veszélyes is az állandó terhelése a könyöknek.A tűzhely felső része megadja a távolságot a faltól, amibe a bekötő csőnek be kellene férnie
minden terhelés nélkül. Ehhez egy könyököt be kellett volna építeni! Előzőleg is volt könyök, csak nem gázra való volt. Létezik gázra való is??? Ez a 2 cm kb. a keskeny konyhánkban sokat jelent, és a bútorzatból is kilóg még jobban, mint eddig a tűzhely.
Ez az eset az, amikor rosszabb lesz valami, mint korábban, és veszélyesebb is! " GÁZ veszély"! Ahányszor kinyitják-csukják a sütütér ajtaját, annyi pofont kap a faltól a bekötő csőből hajlított könyök hátul.Még hátra van a fő--fő felülvizsgálat, vajon átmegy ez így???Várjuk meg az eredményt.Billegő tűzhelyekről most nem is beszélnék!
Megnéztem az üzletben, ma hogy vannak kialakítva a tűzhely csatlakozások a bekötéshez! Megvan oldva gyárilag a könyök kérdés!!! Lefelé van fordítva a csatlakozó csonk, nem a fal felé merőlegesen van kialakítva!Lehet, hogy új tűzhelyet kell vásároljak emiatt????
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel