Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-07-18, 09:31   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Megfelel a tető?

A kérdéssel kapcsolatban több elkülönülő részről érdemes beszélnünk:
  • A végén kezdve: létezik ilyen "kiszámoló program" valahol 700.000,- körül kezdődik az ára, és nem árt mellé némi szakmai tudás
  • Az adatok közül hiányzik egy alapvető fontosságú: mekkora a tető fesztávja. A képek alapján én 6-8 méterre becsülöm.
  • A képeken látszik, hogy fogópárokkal van erősítve a szerkezet, ami ennek a becsült fesztávnak megfelelő kialakítás, tehát ezekkel a keresztmetszetekkel a kiinduló állapot megfelelő lehetett.
  • Szerkezetileg kérdéses, hogy a födém feltámasztásnál lévő kis oszlopocskák felső végét csapolták, vagy csak szögelték, ezt a helyszínen sem minden esetben könnyű megállapítani. Természetesen az előbbi, a csapolt változat a korrekt, abban az esetben a feltámaszkodás is megfelelő kialakítású, bár napjainkban nem gyakori változat.
  • A néhány képen látható erőteljes repedés tényleg jelentősen csökkenti a szerkezet teherbírását, ezek cseréje, vagy megerősítése helyszíni vizsgálat alapján eldöntendő.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel