Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-07-05, 22:05   #3 (permalink)
Busz
Tag
 
Csatlakozott: 12-12-25
Összes hozzászólás: 50
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Busz Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Régi vályogház vásárlás

Idézet:
istvan62 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Erre javaslok egy helyszíni szakértői szemlét. Önmagában abból, hogy ferde egy fal, senki nem tudja megállapítani, hogy mitől, és nem hiszem, hogy majdan az vigasztalni fog, ha véletlen nem kidől, hanem bedől. Meg kell vizsgálni az épület szerkezeti rendszerét, a repedések helyét, alakját, és egyéb jeleket, és ezek alapján lehet véleményt kialakítani.
Hívtam is majd egy statikust de félek hogy ő sem fogja tudni...

Mert csak minimális repedések vannak ami nem utal elvileg semmi rosszra.

De viszont amíg a fal sárból van verve addig a vakolat az meg full vályog. A kettő meg ugye úgy néz ki elválik egymástól mert kopogtatva a falat teljesen más hangokat ad, néhol hallani hogy üreges. Vagyis ha üreges akkor el van válva a vakolat. De megrepedve meg még sincs.
Arra akarok kilyukadni hogy lehetséges hogy maga a fal meg van repedve több helyen is, de mivelhogy a vakolat el van válva így a vakolaton meg nem látszik, azt nem rántja magával.

Szóval hiába nézi belül a statikus, nem nagyon lát majd rajta repedést. Kívül meg teljesen, lepényszerűen el van válva és meg van repedezve, szóval ott amíg nem verjük le a vakolatot addig megint nem tud mire következtetni.

Szóval akárki jönne helyszíni szemlére, nem lesz egyszerű dolga az biztos. Pláne hogy az is bennevan a pakliban hogy építéskor így sikerült nekik...

De amúgy egy hivatásos statikus ezt 100%-ban megtudja mondani??
Busz nem elérhető   Válaszol idézettel