Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-06-23, 19:38   #10 (permalink)
Kriszmd
Új tag
 
Csatlakozott: 16-06-21
Hely: Üllő
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Kriszmd Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Porotherm 44 Klíma tégla

Idézet:
gita3 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ha masszív szerkezetet akarsz és jó hőszigetelő képességet-ahogy írtad-, akkor 20cm vastag Silka HM 200 NF+GT falazóelemet javasolok, arra pedig 20cm EPS. Jóval nagyobb a hőtároló képessége, jóval masszívabb, szerintem még olcsóbban is jön ki és jobban szigetel. Plusz jobb a hanggátlása is,igazából mindenben jobb.
Mi használtunk 44K téglát, nem mondanám masszív szerkezetnek (tele van kőzetgyapottal) és méretpontatlan volt.
Ez a tégla tele van vonalmenti hőhidakkal, tiplit sem igazán szereti (polc rögzítés). Ha esetleg ezt választod, akkor az egy nagy szerelem lehet.
Köszönöm, de csak "rendes" téglában gondolkozunk. Szerintem kevered a thermo téglával, az van gyapottal töltve. A klíma téglában más mintájú a rácsozat a sima n+f hez képest, a hőnek hosszabb utat kell megtennie.

Csak úgy mint sbs, én sem vagyok nagy szigetelés párti (a tetőszigetelést azt nem sorolom ide). Nem is a hidegtől tartok, szerintem nem az a nagy különbség, hogy 120 vagy 90 a fűtésszámla, hanem hogy 120 vagy 240. A nyarakat szeretném kihúzni normális komfortban, klíma nélkül. Ehhez rásegítünk persze más módon is: az épület téglalap alakú lesz, a rövidebb oldal néz dél felé, mind a két szinten lesz egy árnyékoló előtető, az ablakokon pedig alu redőnyök. Szóval próbáljuk ésszel csinálni. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Kriszmd nem elérhető   Válaszol idézettel