Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-04-16, 20:51   #25 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Járda a ház körül

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Kaptunk ígéretet a balesetveszélyes buszmegálló (peron,járdasziget)kijavítására!Egy éve lesz lassan, hogy történt a baleset!
Az illetékesekkel közös helyszíni bejárásra is sor került. A legilletékesebb beteget jelentett, nem volt ott.Az üzemeltető nem érzi a felelősségét a balesetért." A gyalogosnak is vannak kötelezettségei a KRESZ szerint", mondja Ő!Én nem tudok olyanról, hogy a gyalogosnak folyamatosan az úttesten kellene közlekednie hosszanti irányban ahhoz, hogy a megállót megközelítse, amikor járda is rendelkezésére áll.A kettő között magas sövény takarásában nem lehet tudni, mi van a sövény mögött építve az úttest felöl.
Velem is megtörtént egy másik megállóban még a múlt évben, hogy elcsúsztam a felázott lombrakás iszapon leszálláskor. Majdnem a nyakamat törtem. Éppen ott nyílt ki a jármű ajtaja.A könyökömet még mindig fájlalom.
Lenne mit csinálni, helyrehozni, ésszerűsíteni Kicsikét!
Füstbe ment az ÍGÉRET! Addig méregették a fellépőt a "szakemberek", hogy megfelelőnek találták azt, és nem kívánnak semmit javítani a balesetveszélyes megállon! Ezt le is írták levélben. "Minden engedély rendben találtatott!"Erről van papírjuk.( Le van papírozva a dolog!)
Ellenben van egy ököl szabály a lépcsőkkel kapcsolatban!(Jelen esetben a járdasziget fellépője a kritikus pont.Ezek szerint a 2-szeres lépcsőfokmagasság, és a belépő szélessége akkor megfelelő, ha 60-64 cm az összegük. A fokmagasság 17 cmX2=34 cm.Ellenben a belépő 20 cm-rel visszá bb (hátrább esik) a járdaszegély magas ferde alapozási felkenése miatt.Ez a 20 cm a képlet szerinti 60-64 cm-et 80-84 cm nagyra növeli. E miatt történt a baleset! Nem véletlen, hogy a VIGYÁZZ felkiáltásom elhangzott!!!Kérdés, hogy a bíró megérti-e majd ezt a problémát, vagy szakértőt kell felkérni ?
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel