Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2016-02-10, 10:09   #42 (permalink)
degado
Új tag
 
Csatlakozott: 15-10-24
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
degado Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Régi ház fafödém és tetőszerkezet hibái

Kedves István!
Köszönöm a választ, sejtettem, hogy nem lesz egyszerű a dolog... Ha az embernek több pénze lenne, mint ami van, akkor a sorrend nem így lett volna, de sürgetett az idő a beköltözéssel. Igen, teljes tetőcserét terveztünk, mert igaz hogy voltak az előző lakó életében tetőléc-cserék, de én úgy vélem, az én életem hátralévő részére ez nem elegendő. Szeretnék nyugodt szívvel nyugdíjba menni pár év múlva, és a 3 utódra viszonylag jó állapotú házat hagyni...
Újabb kérdések, ha nem gond: Ha minden rendben megy, jól szerveződik a munka, akkor kb. mennyi idő ez a munka? (A beázás lehetősége miatt kérdezem.)
A ház 9x9-es kocka, manzárdtetővel, plusz egy hozzáépített tároló és nyári konyha, ami kb. 6x4-es. 30-35 %-os dőlésszögű sátortetőt képzeltem. Ennek mennyi lehet nagyjából a költsége, ha gerendát is kell cserélni? Tudom, nem könnyű kérdés.
Ha jónak ítéli meg a szakember a gerendák állapotát (amit kétlek), akkor le lehet még kezelni valahogy, hogy tartósabb legyen?
Hogy jobban értse a gondjaimat, nő vagyok... Van már mögöttem egy új ház építése, amit egyedül csináltam végig két kamasz és egy csöpp gyerekkel, de ez most más tészta, kissé nehezebbnek tűnik.
Köszönöm a választ!
degado nem elérhető   Válaszol idézettel