Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-09-28, 09:35   #25 (permalink)
spacecadet
Új tag
 
Csatlakozott: 15-09-28
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
spacecadet Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Nyílászárócsere, de hogyan?

Sziasztok!

Mi most cseréltük ki az előző, utólagosan gerébtokba épített nyílászárókat, és a helyreálltásban szeretnék tanácsot kérni. Kivitelezést szerintem meg tudom oldani saját kezüleg, de laikusként nem akarok ész nélkül nekiugrani (és nem is merem bárkire csak úgy rábízni korábbi negatív tapasztalatok miatt).

A függőleges oldalak negatív élet ytonggal tervezem kipótolni. Ez még viszonylag egyertelmű, de innentől elakadtam.

1. A vakolat majd a glett mennyire fedjen rá a tokra?
2. Pur habot nem kell valamivel védeni a vakolatban lévő nedvesség illetve a későbbi páradiffúzió ellen valami párazáró fóliával? Itt találtam ilyesmi anyagokat, jó felé keresgélek? Van olyan amit utólag egyszerűen föl tudok ragasztani?
3. Egy helyen a kikerült régi párkány helyén elég nagy rés maradt (lásd fénykép). Ide is mehet valami fólia, ytong, vakolat?
4. Két helyen tokmagasítás van az árnyékolástechinka miatt. Ezt belülről mivel tudom lefedni, hogy egyenlő vastagággal fusson körbe a tok? Gipszkartonozást olvastam több helyen, de ebben nem bízok. Vagy üresen hagyom, vagy rakok bele valami szigetelést, ami viszont attól tartok bepenészedik.
5. Mit tudok csinálni az áthidalók alatti réssel? Főleg emiatt félek a gipszkartonozástól, mivel ez a terület eddig is erősen hőhidas volt (penész probléma). Falazzam be szintén ytonggal?

Ráadásként tegnap miközben az árnyékolás dobozainak beépítéséről olvasgattam, a hőhidak kapcsán szörnyű gyanúm támadt. Ugyanis az erkélyajtó tokmagasítása (20 cm) egyszerűen csak egy-egy deszka középen és két végen összefogva, máshol üregesen hagyva. Nem lesz ez így egy jó nagy hőhíd? Sajnos sem nekem, sem a felmérőnek nem esett le, hogy el lehetett volna hagyni a magasításat, mivel a végső felméréskor külső síkba építést beszétünk meg, így a dobozt lehetett volna a felette lévő falra tenni. Emiatt vesztettem 20 cm-t az üveg magasságából és kaptam egy hőhidat.

Ide raktam föl pár képet.

A válaszokat előre is köszönöm!
spacecadet nem elérhető   Válaszol idézettel