Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-09-23, 09:16   #2 (permalink)
Zsuzsa
Bölcs
 
Zsuzsa avatarja
 
Csatlakozott: 10-12-10
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 979
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 133 köszönetet 123 hozzászólással
Zsuzsa Vannak jó hozzászólásaiZsuzsa Vannak jó hozzászólásai
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zsuzsa részére
Alapbeállítás re: Komlóska Tájház

A következő részben a Polgármester Köteles László leveléből idézek, a falu nevezetességeiről fog írni benne:


Utolsóból első

Világ Királynője Engesztelő Mozgalom - imák, aktuális hírek, alapítvány, adománygyűjtés

A panzióról

Komlóskai Tisztás 2014. június 20-22.

Zempléni Gondolatok - Cum Deo…

Engesztelő Zarándoklat 2012

Nemzeti zarndoklat

A Zempléni Helyi Termék és Szolgáltatás Klaszter portálja - Kezdőlap

https://hegyvidekikecskesajt2013.wordpress.com/



valamint a facebook oldalainkon találhatóak a friss híreink:



https://www.facebook.com/komloska.kozseg

https://www.facebook.com/vilagkiraly...sztelomozgalom

https://www.facebook.com/gondolatok....ni?ref=tn_tnmn

https://www.facebook.com/SolyomvarPanzio

https://www.facebook.com/KomloskaiTisztas?ref=hl



KOMLÓSKA :
Komlóska 300 lelkes falu. Zemplén Gyöngyszeme, a vállalkozások és a turisták paradicsoma.

Első írásos említése 1396. Akkor már a falu határában állott Solymos vára, melynek mostani ásatása során több ezer éves leletekre bukkantunk. Rendkívül gazdag természeti kincsekkel megáldott a hegyekkel körülölelt medence. A számos görögkatolikus ünnepet és a ruszin népszokásokat még a mai napig megéljük. A Leghűségesebb Népként ragaszkodunk a több száz éves hagyományainkhoz.

Komlóskát az 1940-es évek végén felszámolásra ítélték. A lakosság nagy részét 1948-ban kitelepítették. A közösségnek nem lehetett saját vezetése, gazdálkodása, munkahelyei, tilos volt telkeket kialakítani, építkezni.

1990-ben a község visszakapta önrendelkezési jogát, és azóta az összefogásnak köszönhetően dinamikus fejlődésnek indult, mára európai színvonalú faluvá fejlődött.

Itt valósítottuk meg az első falusi bölcsődét, van óvoda és iskola, melyek a legkisebbek az országban, de egyben a legszínvonalasabbak közé is tartoznak.

Több országos méretű mozgalmat is kezdeményeztünk. Mindig küzdöttünk a kisfalvak jogaiért. A Kisposta Mozgalomhoz 2003-tól 911 település csatlakozott, elértük, hogy elkezdték újranyitni a kispostákat. A nemzet lelki megújulásáért 2009-ben Nemzeti Zarándoklatot, 2012-ben Engesztelő Zarándoklatot szerveztünk, mely közel 1000 km-en keresztül az egész országot kereszt irányban átölelte, így sok ezer ember összefogásával keresztet vittünk a magyar Parlamentbe. Egy világméretű összefogást, a Világ Királynője Engesztelő Mozgalmat szervezzük újjá.

Adókedvezményeinkkel stabil gazdasági környezetet alakítottunk ki, megtartottuk és fejlesztettük intézményrendszerünket és infrastruktúránkat.

Komlóska a Nemzeti Vidék Stratégia mintatelepülése. A Belügyminisztérium által támogatott Mezőgazdasági Start Munka egyik legsikeresebb programját valósítjuk meg.

Egészséges alapvető élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket termelünk. Állatokat tartunk, melyek hozadéka a tej és tejtermékek. A termékeket a közétkeztetésben hasznosítjuk.

A közintézményeket közfoglalkoztatás keretein belül gyűjtött fával fűtjük.

A Magyar Piac Szövetkezet Zempléni Mintaprogramját szervezzük. A Zempléni Helyi Termék és Szolgáltatás Klaszter többségi tulajdonosaként helyi termékeket fejlesztünk.

Komlóskán negyedik éve időszakosan nincs munkanélküliség, sőt az önkormányzat és a fejlesztéseket végző vállalkozások egyaránt a szomszéd településekről is foglalkoztatnak munkavállalókat.

Újszerű kezdeményezéseinkkel biztosítjuk a község lakóinak megélhetését. Intézményeket tartunk fent.

Számos fejlesztés van most is folyamatban.

Adókedvezményeink miatt eddig 200 vállalkozás választotta székhelyéül vagy telephelyéül Komlóskát. Rendkívül sok kulturális rendezvénynek adunk otthont. Számos különleges ünnepet élünk meg.

Komlóskán egy hagyományaiban élő önfenntartó ökofalut valósítunk meg. Sorra épülnek a helyi termékeket előállító kisüzemek. Készülnek a kiváló minőségű helyi termékek.

Rendezett, tiszta és virágos településkép jellemző a zempléni kistelepülésre.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen folyamatosan díjakat nyerünk, 2013-ban miniszterelnöki különdíjban részesültünk. Szeretnénk elnyerni a legszebb európai falu címet, ezért mindenki kiveszi a részét a közösségi feladatokból. Rendszeresen Faluszépítési Napokat tartunk a község szépítése céljából. Eddig 2700 tő magyar nemesítésű rózsát is ültettünk a közterületekre, melyek számát meg szeretnénk duplázni. A falu minden szegletében virág van ültetve, melyet a lakosok és az önkormányzat dolgozói gondoznak.

A magyarországi falumegújítás bajnokai lettünk 2013-ban. Ennek a versenynek az a lényege, hogy egy közösség számára olyan megoldásokat kell alkalmazni, melyek lehetővé teszik a község fejlődését, az ott élők megélhetését.

2014-ben a falumegújítás európai díjazottai lettünk.

Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében megmutatjuk, hogy lehet eredményeket elérni, ha akarjuk, és ha kellő segítséget kapunk hozzá.
__________________
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!!
Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18
faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás
Zsuzsa nem elérhető   Válaszol idézettel