Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-06-18, 06:19   #29 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Földhivatal buktatók

Jártam ismét a Földhivatalban!
Meghosszabbították az ügyfélfogadási időt, és sok új, és ügyes fiatal kolléga próbálja az ügyfeleket tájékoztatni bonyolult ügyeikben.Én két telek beépítési rajzát próbáltam megnézni, betekinteni rája. Sajnos egyik sem volt használható semmire. Az egyik még az előző lebontott házat ábrázolta a telek közepén, ma 3 szintes társasház áll a telken, zárt beépítéssel. A másik ingatlanon a 10 lakásos sarki társasházunk van rosszul ábrázolva telekhatárra építve mindkét oldalról.Erre mondja a fiatal ügyintéző, hogy sajnos a nyílvántartásuk 70 %-ban hibás, téves, elavult.Építési teleknél +/- 20 cm eltérés nem számít,megengedett.Ez akár 40 cm eltérés is lehet ezek szerint, és nem is hajlandók kijavítani a hibákat!Mivel már a korábbi épületek, amit már régen lebontottak, is rosszul volt a térképeken ábrázolva, csak később, a szomszédos telek újjáépítésekor derült ki az eltérés, illetve a csupasz oldalfal hőszigetelésekor nem akart helye lenni a 8 cm szigetelésnek?
Az illetékes az alábbiakat javasolta:

1.,Kérjünk új használatbavételi engedélyt az építési hatóságtól, és adjunk be új megvalósulási, épület feltüntetési rajzot 35 év után, csak így tudják módosítani a nyílvántartási térképet.

2.,Utoljára a szomszéd telek lett újjáépítve, és Ő építette az oldalkeritést is több telket érintve, mint vállalkozás a mi házunk oldlfalától 25 cm távolságra, tőlünk jobbra.Szerintem az újjáépítéskor lett rossz épületfeltüntetési rajz beadva, mert az oldalhatár (kerités) helye ekkor változott meg, és a szomszédos telkek épületei ekkor távolodtak el az új keritéstől.
Be tudok-e nézni valahol a szomszéd építési dokumentumaiba a rajzokat illetően?
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel