Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2015-05-10, 20:37   #6 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: sajátos ipari építmény

Ebben az esetben a régi lakóépület a főépület, a többi kiszolgáló, melléképület, de sajnos a problémádra megnyugtató biztos választ én nem tudok adni. Itt a jogszabály értelmezésének olyan finomságai kerülnek képbe, amit többféleképpen lehet értelmezni.
Egy olyan tanácsot tudok legfeljebb adni, hogy ha úgy érzed, hogy a szomszéd szabálytalanságot követett el, és nem boldogulsz az építésügyi hatósággal, akkor meg lehet próbálni az építésfelügyeletet. Ők a területileg illetékes (megyei) Kormányhivatal építésfelügyeleti osztálya. Több különböző felügyelettel volt már dolgom, de általában jók a tapasztalataim. Azt nem mondhatom, hogy minden esetben egyetértettem a véleményükkel, de mindig egyértelmű, értelmezhető, és megindokolt válaszokat kaptam, nagyon gyorsan.
Az Építésfelügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos feladatokat a 312/2012 Korm rendelet 58§ írja le, ezen belül felhívom figyelmedet a (4) bekezdésre:
"(4) Az építésfelügyeleti hatóság felkutatja
a) a szabálytalan építési tevékenységeket,
b) az építési vagy bontási engedély nélkül vagy bontási tudomásulvétel nélkül végzett építési tevékenységeket,
c) az építési engedély nélkül végezhető építési tevékenység esetén a településrendezési tervek, valamint a helyi építési szabályzat és az országos építési követelmények megsértésével végzett építési tevékenységeket."
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel