Téma: e-napló
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-07-14, 21:07   #10 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: e-napló

Megpróbálom kicsit rendbe tenni a kérdést, nagy vonalakban. A részletes szabályokról oldalakat lehetne értekezni. Ráadásul a fogalmakat sem következetesen alkalmazzák.
  • Te, mint építtető készenlétbe helyeztetted a főnaplót, és hozzáférést biztosítasz a kivitelezőknek.
  • A kivitelezőnek úgy biztosítasz hozzáférést, hogy a "főnaplón" belül új főnaplót hozol létre. Sajnos itt két különböző szintű naplót azonosan neveznek.
  • Ahány vállalkozóval megállapodsz közvetlenül, annyi főnaplót kell nyitni a főnaplón belül. (remélem érted )
  • A felelős műszaki vezető az nem az építkezéshez tartozik, hanem a kivitelező munkavégzésének a feltétele. Ebből következik, hogy minden kivitelezőnek külön kell a saját szakmájának megfelelő műszaki vezetővel rendelkeznie. Bizonyos esetekben pl a kőművesnek lehet ugyanaz, aki az ácsnak, de az építőmesteri műszaki vezetőnek nincs jogosultsága sem a gépészethez, sem a villanyszereléshez.
  • Az építési naplót alapvetően a kivitelező vállalkozónak kell vezetnie. A műszaki vezető csak akkor vezetheti, ha erről külön megállapodik a kivitelezővel.
  • A burkolás, festés kérdésében nem tudok biztosat mondani, arról esetleg egyeztess a helyileg illetékes építési felügyelettel (kormányhivatal építésfelügyeleti osztály!)
ui: ha nem látod a fényt az alagút végén az azt is jelentheti, hogy a mozdonyvezető lekapcsolta a reflektorokat
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel