Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-07-23, 21:25   #4 (permalink)
vik
Új tag
 
Csatlakozott: 10-07-23
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 8
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
vik Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: miért csak kívülről szigetelnek falat

Köszönöm mindkettőtök tanácsait.
Áram és fűtés vezeték is van a kérdéses falban, de remélem, sokáig nem kell bolygatni őket, viszonylag újak.
A penész a koszorúk vonalában és a fal felső végén vígan virágzik most is (egy tetőtérről van szó, és a vékony fal páralecsapódása mellett az is baj, hogy egy viszonylag lapos cseréptető "kutyaól" ablaka két oldalán lévő vápa nem bírta elvezetni a nagyobb mennyiségű vizet, a cserép alatti fólia pedig véget ért a fal fölött, rávezetve az összes rákerült vizet a falra.)

Most megtoldottuk a fóliát, de tudom, hogy nem a fólia dolga lenne a vízelvezetés. Betömtük a lapos vápa és cserép közötti rést most rugalmas fagyálló csemperagasztóval jobb ötlet híján, de a koszorú mentén ettől függetlenül enyhén penészedik a fal, hideg időben is. A padlónál nem lenne gond, mert az lentől kap meleget és talán eloszlik a hideg annyira, hogy a sarkokban sem üt ki már, úgyhogy érdekelne a nedvszívó szigetelés, feltéve, ha nem túl vastag. (Kicsi szoba, helyhiány.)

A mi házunk egy állatorvosi ló, imádom, de számtalan apró baj van vele. Van benne 50 cm-s vályogfal, sok 30-as fal és egy kisszobnányi 25-ös tömörtégla fal, ami szintén kivirágzott idén a hideg tél alatt, és a lucskos nyár eleje okán is:fölötte lapos tető van, és a betonperemre is csurog a tetőről lefolyó vízből, ami a nyár eleji folyamatos létől szép lassan eláztatta a falat is.

Ezt a részt leszigetelném kívülről, ha tudnám, hogy tényleg vízzáró a hőszigetelő rendszerek vakololata. A lapostető betonpereme csak kb. 10 cm, és ha csak 4 cm-s szigetelést választok, akkor is csak pár centire állna ki a perem a faltól a szigetelés után. Nem tudom, elég-e ennyi vagy csak ront a helyzeten a szélre kerülő falsík.

Elnézést a litániáért, a lényeg a párafelszívó belső szigetelés az egyik szobában, és hogy a külső szigetelés vakolata mennyire vízzáró, elég-e pár cm-re kiálló lapos tető-perem egy másik helyen.

Előre is köszönöm a továbi tanácsokat és üdv.:

Vik
vik nem elérhető   Válaszol idézettel