Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-05-17, 14:24   #9 (permalink)
kovist
Új tag
 
Csatlakozott: 14-05-17
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
kovist Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: gáz bekötés szabályai

Idézet:
gázpityu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A GOMSZ előírása szerint,csak fix bekötés vagy acélbordás flexibilis cső használható,a készülékek bekötésére.A gumibetétes flexibilis csövek beépítése nem alkalmazható.A készülékek előtti elzáró csapok csak golyós kivitelű lehet, (AHA MOFÉM)a régi kúpos csap nem alkalmazható.Az acélbordás flexibilis csövek vásárlásakor figyelni kell a CE jelzés meglétére.Az acélbordás csövek nyújthatók. 250-500 mm jelzésnél,a cső hossza alapból 250 mm,de nyújtható 500 mm -ig.
Üdv!

A fenti véleményt olvasva lenne egy kérdésem a bekötéssel ill. átalakitással kapcsolatban.

Nekünk jelenleg külön gázsütő és gáztüzhely van, egymástól kb. 1,5 méterre, konyhabutorba beépitve. A gázellátásuk a következő:

A fix, merev gázcsőn van egy elzáró csap, ami által most mindkettő elzárható. A csap után ismét egy fix cső van, de ez ketté ágazik és az egyik végén egy rövidebb flexibilis csővel van bekötve a sütő, a másik hosszabb, vastagabb flexibilis csövel a tüzhely. (16 éve még hivatalosan ezt elfogadták, azóta müködik).

A gond az, hogy szeretnénk a sütöt lecserélni villanyra, de ha lehet megtartani a gáztüzhelyt. A szerelő most azt mondta, hogy ez csak úgy lehet, hogy a fix csövet a tüzhelyig (fölé) elvezetjük, és onnan rövid flexibilis csövel rákötünk ismét. De ekkor látszik a csö a tüzhely felett, nem úgy mint most, amikor alul fut a szekrény alatt és hátulról van bekötve, ill. a csö elvezetése miatt vsz. furni-faragni is kell.

A kérdésem az, hogy nem lehet-e ugy megcsinálni a bekötést, hogy az emlitett csap után rögtön az uj tipusu flexibilis csövet kötünk be, ami elér a tüzhelyig, az eredeti elágazó fix csövet pedig kidobjuk. (szükség esetén a csapot is lecserélve) Vagyis a csap nem a tüzhely fölött lenne, hanem kb. 1,5 méterre oldalra és onnan vezetnénk a tüzhelyhez a gázt.

A sütőt meg bedugnánk a konnektorba, mert villany lenne....


Köszönöm a választ előre is.
kovist nem elérhető   Válaszol idézettel