Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-05-13, 18:33   #6 (permalink)
Tóth Gergely
Új tag
 
Csatlakozott: 11-04-02
Hely: Göd
Összes hozzászólás: 11
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
Tóth Gergely Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: tetőtér utólagos szigetelése

A gondolatmenetem nem sántít, csak nem gondoltam, hogy 25cm-t leveszünk a belső síkból (normál esetben 15 cm megy a szarufák közé és 2x5cm a szarufák alá). A linkelt cikkben erre ki lehetne térni.
A cikkben írod:
Idézet:
a lécezés nagyrészt kidobható, nem visszaépíthető. Mindannyian tudjuk, hogy az építkezők anyagi lehetőségei jellemzően korlátozottak, ezért igyekeznek minden fillért megfogni.
A léc árát nem tudja megspórolni, mert 12-es szarufa esetén befelé minimum 20-25 cm-t kell vastagítani/lécezni (fóliacsere esetén 10 cm-t kell, hogy meglegyen a 22 cm).
Idézet:
Én új építésnél is min 20-25 cm hőszigetelést javaslok a tetőfelületbe. Valahogy ezt sem sikerült meg beépíteni a 15 cm magas szaruzat közé.
Nekem sem .
Idézet:
Az alsó kivezetésre is van többféle megoldás, de azt inkább a helyszín ismeretében kell "rögtönözni", semmiképp nem a dobozolásba vezetve. Az alátét hélyazatot úgy kell kezelni, hogy azon víz fog folyni. Sokféle helyzet előfordulhat, az is megeshet, hogy az alsó sor cserepet ideiglenesen fel kell tolni, és úgy kialakítani valamit.
Ha úgy akarod kivezetni a fóliát, hogy a víz kicsepegjen és a szellőző rések is meglegyenek (alsó-felső), akkor elkerülhetetlen az ereszcsatorna, a homlokdeszka és az első cserépsorok levétele. Továbbá ereszlemezt kellene beépíteni (itt remélem, érzed, hogy kétségeim vannak)…
Összességében nem látom, hogy ez a változat sokkal olcsóbb lenne, azt viszont látom, hogy nagyon sok kompromisszumot kell kötni, és a végeredmény **** lesz. Amikor még tetőket építettünk, akkor ha véletlenül kiszakadt a tetőfólia, ragasztgattuk kívül-belül, a vápákat kipadlóztuk stb. Ehhez képest ez a megoldás, talán picit több a semminél. Talán. Ma már az alátétfólia toldásait is össze kellene minden tetőtér beépítés esetén ragasztani.
Ha spórolni akarunk a megrendelőnek, akkor inkább azt javasolnám, hogy vegyen olcsóbb függönyt, egyszerűbb konyhát, olcsóbb fürdőszobát (hihetetlen, hogy milliókat költenek csempére és szaniterekre) amit később extrázhat, ha akar.
Tóth Gergely nem elérhető   Válaszol idézettel