Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-03-18, 13:55   #3 (permalink)
Kócos
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-18
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Kócos Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Felelős műszak vezető

Üdvözlök mindenkit!
Használatbavétellel kapcsolatban szeretnék tanácsot, útmutatást kérni az alább vázolt helyzetben.
2008-ban kiadott és megkezdett építkezést az idén szeretnénk befejezni. Az engedélyünk hosszabbítása megtörtént (ez is kacifántos volt, eltűnt minden beadott papírunk, a mi tervünket, határozatunkat fénymásolták), 1-2 kivételtől eltekintve a tervek szerint épült meg eddig, +1 ablak nem utcafrontra, magas talajvíz miatt kisebb emésztő, és a tetőt elszúrták, magasabb lett. Viszont még 2008-ban az építtetők szakítottak a kivitelezővel, többek között a tető és egyéb kivitelezési kifogások miatt, valamint az építési napló hiánya miatt alakult ki vitás-peres helyzet. Építési naplónk a mai napig nincs, a kivitelező "eltűnt". Sajnos nem tudjuk ki volt a felelős műszaki vezető, mert ezt még a T. bíróságnak sem volt hajlandó elárulni, illetve utána már meg sem jelent a bíróságon.
Készült egy igazságügyi szakvélemény a házról, az abban feltárt hibák nagy része ki van javítva illetve folyamatban.
Kérdésem tehát, hogy építési napló és felelős műszaki vezető nyilatkozatának hiányában mit tehetünk? Valamint az alábbiak hiányában lehetnek-e "gondjaink" a helyszíni szemlén? Láttok-e benne olyasmit amit még a használatbavétel szemléje előtt be kell fejezni?

- homlokzati hőszigetelés, vakolat
- eresz
- járda
- közlekedők és nappali padlóburkolás
- terasz burkolás
- tervezett kandalló (másodlagos csak, cirko fűtés kész lesz)
- egy lakószoba padlóburkolata (másik kettő kész)
Illetve egy fedett gk. beálló nem fog elkészülni időre. Minden más a tervek szerint készült el. Papírmunkában, építésben nem igen vagyok otthon, én csak 2013-ban cseppentem bele ebbe az építkezésbe. Az ingatlan Pest megye, és Váchoz tartozik Ép. ügyekben.

Köszönöm!
Kócos nem elérhető   Válaszol idézettel