Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-01-30, 15:10   #1 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Kérdés Rezsicsökkentés 2014.

Megkaptam a GDF SUEZ 1. negyedévi számláit, és a rezsicsökkentés kimutatását 2013. évre.Rezsi megtakarításom 48000 Ft gázdíj éves viszonylatban. Remélem jól értelmezem a kimutatást? Nem olyan egyszerű első látásra a dolog, még szakmabelinek sem. A falusi Néni forduljon segítséghez, hogy megértse!Nincs köbméter/ Forint ár megjelölés! Ügyesebbek kiszámolhatják az adatokból! Rejtvény Megoldása: ???
A havi számla képe megváltozott, talán kevesebb adatot tartalmaz, de az biztos, hogy az előző évi fogyasztási adatokra épül, tehát becsült érték alapján van induló, és "leolvasott" mérőállás, és fogyasztott köbméter is "görgetve".Ez nagy valószínűséggel nincs szinkromban a mérőn olvasott mérő állással!!!Nálam a mérő 165 m3-rel kevesebbet mutat jelenleg, tehát eddig az enyhe tél ennyivel kevesebb gázt fogyasztott el. Az időjárás is "Rezsit csökkentett", nálam ez kb + 10% "Rezsicsökkentés az égből jött!!!
Van egy másik rezsi csökkentésem is, ami 600 m3 el nem égetett gáz-ból ered, a korábban 8 cm vastag hőszigeteléssel ellátott oldalhatáron álló lakásom oldalfalazata, ahol a hőszigetelés átnyúlik a szomszédba, legalább is úgy tűnik az utcáról. A szomszéd magas kőkeritése miatt nem látszik az általa épített oldalkerités nyomvonala, ami az én falamtól 15 cm-re érkezik az én oldalfalam mellé közel párhuzamosan. Ezt az oldalfalszigetelést akarja a hatóság lebontatni "túlépítés miatt "!Ha utóbbira sor kerül, oda az összes "Rezsicsökkentésem", és akkor már nem fűteni kell majd, hanem addigra jön a nyár, és Hűteni kell, és nem fűteni. Igaz, hogy a villany rezsim is csökkent kb.10eFt-ot eddig! A Klíma fogyasztását is ki kell azért majd fizetni, és télen az utcát fogom fűteni ismételten!
Addig még észhez is térhet valaki???
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel