Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-07-15, 22:33   #1 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás hűtőszekrény szállítás avagy fektethetem a hűtőszekrényt?

Ez azt hiszem fontos kérdés, sokszor és sokan felteszik. A legnagyobb gond, hogy már egy kisebb méretű hűtőt sem tudunk hazavinni egy kombi gépkocsiban sem, ha az nem fektethető. Sem a méret, sem a súly nem lenne probléma, csak hát....az a fránya elfektethetőség.

Nézzük mi az amit biztosan tudni lehet:

  • Minden esetben kérdezzük meg (ha lehet előre) azt a kereskedőt, ahol a hűtőt meg fogjuk venni, hogy az ADOTT MÁRKA fektethető-e.
  • A régi több mint 10 éves Lehel hűtőket tudjuk hogy NEM LEHETETT fektetni. (ez inkább egy urban-legend, ezt nem tudom megerősíteni)
  • A mai modern hűtő szállításkor elfektethető, általában arra az oldalára ajánlott fektetni, ahol a csomagoláson ezt megjelölik (kék pontokkal)
Az elfektetve szállított hűtőszekrényt NEM SZABAD AZONNAL bekapcsolni. A legbiztosabb ha 24 órán át hagyjuk pihenni, hogy a kompresszorból esetlegesen a hűtőrendszerbe került olaj visszatérjen az eredeti helyére, bár ezt a kezelési utasításokban 2-4 órában jelölik.

A hűtőszekrények használati utasításai általánosságban igy informálnak minket:

"Az elektromos hálózatra való csatlakoztatás előtt a készülék legalább 2 órán át legyen nyugalmi helyzetben. Így csökkenthetjük a szállítás hűtőrendszerre gyakorolt hatása miatti helytelen működés esélyét."


Átnéztem pár hűtőszekrény használati útmutatót és nem találtam semmi nyomát annak, hogy TILOS lenne a hűtőt fektetve szállítani:

Whirpool hűtőszekrény használati útmutató
Saxon hűtőszekrény használati útmutató
Haier hűtőszekrény használati utasítás
Elektrolux hűtőszekrény használati utasítás

Ha van hozzáfűzni valótok tegyétek meg nyugodtan. Én a héten megyek hűtőt venni egy Ford Focus Kombival...
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel