re: 100 000 életveszélyes kémény, a tiéd közte lehet?
Nagyon jól írod a dolgot!A konyhában is ugyan ez a helyzet!A gáztűzhely is nyílt égésterű, és 4-5 féle égővel (különböző teljesítményekkel) Ezeket egyidejűleg is használjuk(sütünk-főzünk így az ünnepek idején egyszerre is)!
Érezzük is, hogy elfogy a levegő körülöttünk! Ehhez még bekapcsoljuk az elszívást a gőzők-illatok elszívására, kinnt meg hideg van, NEM szellőztetünk! Nem engedünk be friss levegőt, ebből lesz a baj! Az ablakréseken a tömítések miatt már nem áramlik be a friss levegő!
A dolgot még fokozza a konyhák szűkössége is általában.Nem az amerikai konyhákra gondolok.Találkoztam zárt lépcsőházra,közlekedőre, folyosóra szellőző fürdőszobával,konyhával is. Le is szereltették mind a két gázkészüléket a felülvizsgálat során, és elektromosat javasoltak helyette!
A konyhai elszívók is különböző teljesítményűek, és szabályozhatók is általában fokozatokban, vagy folyamatosan. Tehát előfordulhat, hogy a divatos konyhai elszívótól is meg kell válni, ha gázzal akarunk főzni, sütni, vagy gondoskodni kell a levegő utánpótlásról, és mágnesszelepes reteszelésről a gázvezetékben!
Ezek mellett még több más befolyásoló tényező is lehet, és okozhat problémát!Légköri nyomás, levegő páratartalma, szél járás, szél irány, szél erősség, a kémény hibákról akkor még nem beszéltem! Amikor a kéményen keresztül hallgatom a galamb turbékolását, vagy a tavaszi szelek dübörgését, jobb ha lekapcsolom a fűtést én is.Ebből is lehet visszaáramlás!
Amikor ablakot cserélünk, vagy bejárati ajtót, akkor a fentiekre is legyünk tekintettel, és különös figyelemmel! Kellemes Ünnepeket Kívánok!
|