Téma: e-napló
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-12-11, 22:23   #1 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás e-napló

október 1.-től kötelező az elektronikus építési napló alkalmazása, és lassan jönnek az első tapasztalatok, ezért úgy érzem érdemes indítani egy ilyen témát.
Az elején el kell ismernem, hogy ennyi idő után is már úgy látom, jobban működik, mint az év eleje óta használatban lévő étdr, bár vannak olyan részei, amelyek szerintem túlbonyolítottak. Külön pozitívum, hogy elérhető hozzá a demo változat is!
Fontos tudnivaló, hogy a használatához szükséges a magyarorszag.hu ügyfélkapu regisztráció, csak azzal lehet bejelentkezni. Eltekintve egyes különleges beruházásoktól amikre haladékot adott a rendelet, az engedély köteles építkezéseken minden esetben kötelező az e-napló alkalmazása.
A napló vezetése elsődlegesen online módon történhet, illetve lehetőség van offline nyomtatvány letöltésére, de azt is 3 napon belül fel kell tölteni a rendszerbe.
Mivel a hatóságok gyakorlatilag az irodából ellenőrizhetik az egyes naplókat, fokozott hangsúlyt kap az előírások pontos betartása, amiről szintén érdemes lesz beszélnünk.
folyt köv ...
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sbs (2013-12-16)