Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-11-26, 20:51   #22 (permalink)
Wattocsak
Szakember
 
Wattocsak avatarja
 
Csatlakozott: 11-05-21
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 316
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 46 köszönetet 42 hozzászólással
Wattocsak Megindult a hírnév útjánWattocsak Megindult a hírnév útjánWattocsak Megindult a hírnév útján
Alapbeállítás re: Felületfűtés rendszerlemez házilag

Na nézzük!
ha nem ugyanarról beszélünk akkor nagy lesz a kavalkád.

Igen az egyik verzió hogy fúrok 125-ös egy vagy max. 1 db kutat maximum 60m-ig, mert csak eddig sikerült eddig azért ennyi és 2db u alakú összesen 4 szál 32-es KPE csövet lerakok, majd betemetem.

Ez a szonda!! Egy szonáról méterenként cca 50 W teljesítmény várható méterenként ha a szondád 100 méter mélyen van. Az 50 W fűtésre igaz azaz, ha hőt akarsz kivenni a talajból. Ellenben ha hűtésre akarod használni 30-50 W környéki értékkel számolhatsz. Szélsőséges esetben semmivel:-) A szonda telepítése engedély köteles, (20 méter mélység után) telepítése szakmunkát és felszerelést kíván!! Van már olyan település Magyarországon ahol egy lelkes amatőr az ivóvíz bázist összefúrta a fekáliával szennyezett réteggel. Lefordítva, ha nem akarsz szaros vizet itatni a gyerekeddel, meg az egész környékkel, akkor csak óvatosan a fúrással!! Jobb lenne ha nem fúrnál semmit. :-)


A másik verzió amikor egy nagyobb átmérőjű lyukba KPE csövet tennél bele az a spirál kollektor. Na ha valamivel nem lehet hűteni akkor ez az!!

Baráti jó tanács: Olvass egy kicsit többet, tegyél fel kérdéseket, és csak utána vegyél szerszámot a kezedbe. Az a baj alapvető ismeretek híján vágsz bele olyan dolgokba aminek semmi értelme, vagy irgalmatlan károkat okozhatsz a környezetednek.

Ha már a fúrás és a TV nézés között kell választanod én a TV-t javasolnám.

Utoljára módosítva: Wattocsak által : 2013-11-26 21:01
Wattocsak nem elérhető   Válaszol idézettel