Téma: Buderus
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-09-18, 08:07   #11 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás re: Buderus

Itt talász hasonló problémát: Gázkazán vezérlő-elektronika - Hobbielektronika.hu - online elektronikai magazin és fórum (keress rá a buderus szóra, ott lesz az..)

Viszont találtam egy nagyon tanulságos posztot, amit át kell ide másoljak, mert nagy az igazság benne:

"...már sokan írtak a gázszervizesek végtelen kapzsiságáról. Mert hogy ők csak cserélgetik a méregdrága panelokat, miközben párszáz forintért javítani is lehet..........
Kevesebbet, sőt, semmit nem írnak ezek az okosok a felelősségről. Mert talán látjátok, itt van előttetek a példa!
Nem megbántva "beka7881"-et, de Ő aztán tényleg fellelkesült az itt olvasottakon! Meg is értem, hisz megspórolna egy csomó pénzt, és a leírások alapján pofonegyszerű a dolog. Csak éppen nem ért hozzá..........

Szóval érzi-e az a saját felelősségét, aki jótanácsokkal látja el a dilettánst, aki aztán azt meg is fogadja, belepiszkál a kazán paneljába, amitől a kazán talán el is indul. Csak mi van akkor, ha a gányolástól a kazán működése bizonytalanná válik, esetleg életveszélyessé?
Akkor majd odaáll a jótanácsos valaki, hogy "bocsi, mégse úgy kellett volna , én nem úgy gondoltam........".

És igen, a kazántulajdonosok kiszolgáltatottak.
Ugyanilyen kiszolgáltatottak a gázszervizek is! Mert gondolj bele, hogy te egy szervizes vagy, aki tiszta jóindulatból vagy szánalomból megjavítasz egy vezérlőpanelt. Aztán pár hónap múlva ugyanezzel a kazánnal történik valami baleset! Aminek persze semmi köze a javításodhoz. Mittudomén, például egy rossz kémény miatt füstgázvisszaáramlás lesz, vagy a gázbekötés öreg tömítésénél gázszivárgás, tűz,..........brrrrrrr!!

Persze azonnal vizsgálat kezdődik, a tulaj, aki előtte hálásan rázogatta a kezedet az olcsó javításért, most üvöltve közli a vizsgálatot vezetővel, (aki persze nem szakember) hogy most volt itt a gázszerelő, biztos az cseszett el valamit, hisz' elég sokáig matatott a kazánban!
És a vizsgálat persze megállapítja, hogy az előző javítás nem szakszerűen, gyári alkatrészek felhasználásával történt. És ez "okozhat" bizonytalanságot a kazán működésében. Persze, ezt így, feltételesen írják le, de te ettől már "sáros" lettél!
Szóval, hiányozna ez neked? Mert nekem nem hiányzik!

Az alkatrészárakról meg annyit, hogy tényleg irreálisan magasak. És magasak is maradnak mindaddig, amíg az új kazánok ára a gyártók egymást megölő versenye miatt alacsonyak. Ennek a versenynek az árát az alkatrészek árában fizetjük meg!
"
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel