Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-08-30, 07:54   #10 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Földhivatal buktatók

Az előző 2. pont: " A telekhatár az épület vonaláig tart" ! Alaposabban kellett volna a helyszínelést elvégezni,és ha résztvehettem volna rajta akkor az is kiderülhetett volna, hogy a fennti állítás is téves!Nyakkendőben-zakóban, és pocakkal, fekete vállalati autóval-soförrel ez már nehezebben megy. Egy pillanatra láttam őket, de akkor már beszállás volt.Elkéstem!
Tegnap jutottam el odáig, hogy elővegyek egy vonalzót, és az 1:1000, és 1:500-as térképeken-rajzokon méregessek-számolgassak, majd az 5m-es mérőszalag is előkerült.
Több dologra fény derült, de a lényeg abban van, hogy a házunk oldalfala az utca felöl elindulva elhajlik a képzeletbeli telekhatártól, mifelénk, és a másik szomszéd roggyant garázsát vesz célba. Ez is távolabb van a tényleges határvonaltól kb 15-20 cm-rel. A földhivatali térképek-tervek pedig ezt is a határvonalra zárják."Hasa lenne az oldalhatárnak"? A kerités olyan egyenes ehhez képest mint a nyíl! Arra meg azt mondják, hogy NEM határvonal!
A telkünk-épületünk udvaron át mért hossza,(középhossz) akkor stimmel a külső hosszal,ha ezt a 15-20 cm-t hozzáadjuk, de elmaradt itt még egy falvastagság is az épületfeltüntetési rajzon.
Tehát még sem zár az épületünk a telekhatárra az oldalhatáron!Az utca fronton meg kihegyezzük a 8 cm-es szigetelést, ha szükséges lesz! ???
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel