Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-08-14, 19:48   #13 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Garázs mérete

Meg tudná-e mondani valaki, hogy egy lakás alatti 180 cm magas 30 m2 nagyságú helyiség, 236cm es befele nyíló( össze hajtható), kétszárnyas kapuval az utcáról minek nevezhető?Közjegyzőnél, a hagyatéki eljárásban az építési hatóság árazta be az ingatlant, és garázsként nevezte meg, és árat is így kalkulált!Mi ezt akkor kifogásoltuk is, mivel nyilatkoztatni akart arról, hogy elfogadjuk-e a megjelölt értéket.Én akkor azt közöltem vele, hogy ez nem tárgya a hagyatéki eljárásnak, az értékbecslést majd a NAV illeték osztálya elvégzi ! Később ez igy is történt, és valamelyest csökkentek is a megjelölt értékek a helyszíni szemle alapján, és az ingatlan piaci folyamatok miatt is! A földhivatalnál össze van adva a lakás négyzetméterrel ez a terület, A most előkerült terveken alagsorként szerepel, de még pince kifejezéssel is találkoztam valahol.
Annyit tudtam meg, még, hogy anno azért építettek ilyen alacsony helyiségeket, hogy ne vessenek ki rájuk adót, Minden esetre ajánlatos alacsony aútót vásárolni
ehhez a magassághoz az antennák miatt, de a tetőcsomagtartóra is ügyelni kell!
Az ajtón is lehet faragni, hogy jobban kinyíljon, és ne lógjon be közép felé, így a tükrök talán tovább bírják a kiképzést.A szomszéd félig nyitott ajtón akart betolatni, ami már problémás volt!
A közjegyzői díj " természetesen" ezután az ár után lett kiszabva, amit az építési hatóság megadott, és azonnal be is kellett fizetni!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel