Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-08-09, 20:21   #11 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: 100 000 életveszélyes kémény, a tiéd közte lehet?

Az előzőektől bonyolultabb ez a kérdés! Ma voltam a Kéményes cég központjában
tájékozódni. Az évenkénti vizsgálat NEM az a vizsgálat, amit a gázkészülékek biztonságos üzemeltetése vizsgálata előtt végeznek el!A Díjuk sem azonos, és megspórolni sem lehet, mert kétszer kell elvégezni! Így magyarázták.Készülék telepítésekor is így van ez, meg most a gázkészülékek ellenőrzésekor is.Akinél nincs probléma, megfelel az előírásoknak, ott talán elsőre átmegy a dolog.Tehát NEM úgy működik a dolog, hogy felkészíttetem a gépkocsit a műszakira, és viszem vizsgázni, hogy elsőre átmennyen.
A kéményen bármi munka csak at Ő előzetes állapot felmérésével, vagy nevezzük bárminek végezhető, és utána ismételt vizsgálat szükséges! Így magyarázták legalább is.Ez minimálisan is 10 eFt alkalmanként, már egy kémény esetén is!
Tartok tőle, hogy egy-egy ilyen gáz, és -kémény ceremónia 500 eFt- ból sem fog kijönni az 1980 előtt épült házaknál! A téglakémények, és béleletlen kémények biztos elcsusznak , megbuknak a vizsgálaton, de a MÜ nyílászárók is komoly fejtörést okozhatnak a levegőellátás hiánya miatt.Én már láttam lekötött gáztűzhelyet egy db mü ajtó miatt ! 1 db elektromos rezsó volt beállítva, meg a kenyérpirító!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sbs (2013-08-11)